2009. május 26., kedd

Hétfő 2. - Offi ház


Második ebéd alkalmával maradtam a "téren", a választás az OFFI ház -ra esett.
Sajnos már régóta nem túl jó a véleményem az Offi Házról, mert slamposak a felszolgálók, és az ételek is hagynak maguk után kivetni valót, de itt most nem arról van szó, hogy milyen volt, hanem ha most bemegyek mit tapasztalok.
És lássatok csodát! Valami történt?! A személyzetet teljes egészében lecserélték, a felszolgálók elegánsak, figyelmesek és pörögnek! Mi történt??
Megérkeztünk és annak ellenére, hogy nem kevesen voltak a teraszon, szinte másodpercek múlva a kezünkben volt az étlap és ezzel együtt az italrendelés is megtörtént.
Pár perc múlva az asztalon is volt a víz, sajnos citrom nélkül. A felszolgáló illedelmesen visszavonult miután látta, hogy még nem döntöttünk.
Most is mint a múltkor egy könnyebb és egy nehezebb ételt szerettünk volna rendelni, de a napi ajánlatom megakadt a szemem.
Vasalt csirkecombfilé burgonypürével és vajas kelbimbóval, de sajnos a csirkecombfilé kakukkfűvel volt fűszerezve, és azt a választ kaptam a konyhából, hogy nem tudják megoldani másik fűszerrel :( Talán a kakukkfű az egyetlen fűszer amit nem szeretek. Pedig olyan jól hangzott :(
Sebaj akkor marad a nehéz kaja: Egri rőzse falatok, és a könnyű Hideg eperkrémleves barackos túrógombóccal, narancsos tejszínhabbal.
A leves nagyon ott van! Pont megfelelő hőmérsékletű, ízletes. Izgalmas a túrógombóc, mint levesbetét, bár a baracknak nincs sok jelentősége. A narancsos tejszínhab viszont telitalálat az eperhez! Határozottan finom, sajnos idény jellegű, de ezek alapján már várom a sárgadinnyéhez milyen ízeket párosítanak majd?



Az Egri rőzse falatok, nem kifejezetten női étel, de sikerült megküzdenem vele. Hogy mit is takar? Tócsniba bugyolált szertésszűz ragu, hagyományos paprikás szósszal. Finom, bár itt már vannak fenntartásaim :) Nekem egy picit olajos volt a tócsni, de én már csak ilyen vagyok. A ragu viszont finom, kellemesen fűszerezett, omlós.
A paprikás szósz klasszikus éttermi /itt most ezt rossz értelemben mondom/, sajnos! Az eperleves után valami izgalmasabbat vártam volna.
Talán, ha bort is iszik hozzá az ember akkor kicsit jobb hatást lehet elérni, de így sajnos nem volt az igazi. Ha az én véleményem számít, nem rossz a tócsni, jó a ragu, de picit agyoncsapja a paprikás szósz. Kicsit túl "magyaros", nehéz lesz tőle az étel, talán egy kicsit frissebb hangulatot lehetne elérni egyszerű tejföllel, némi petrezselyemmel és egy leheletnyi fokhagymával :), és ezzel semmit nem vesztene az értékéből.
Az tejfölös uborkasaláta egy kicsit segítségemre sietett, a maga friss hűvös ízeivel :)

A számla végösszege 3366 Ft volt szervízdíjjal együtt! Ahogy gondoltam korábban, kb. 3000 Ft körüllehet megebédelni Egerben, komolyabb ital nélkül.
Talán az OFFI Ház ismételt felemelkedésének vagyunk tanúi? Remélem mert a fénykorában nagyon finomakat lehetett itt enni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...