2012. január 22., vasárnap

Tojástekercs

 
Hozzávalók 1 főre (mert egyesével kell megcsinálni a tekercseket):
- 2 tojás
- reszelt sajt (bármilyen, ami otthon van és olvadós)
- egy kevés reszelt parmezán (elhagyható)
- paprika
- ruccola
- só, bors, olíva olaj
A serpenyőt előmelegítem, és egy kevés olíva olajat öntök bele. A tojásokat felverem és sózom, borsozom. Mikor elég meleg az olaj, beleöntöm a tojást és hagyom, hogy szépen szétterüljön a serpenyő alján. 
Amíg sül, addig a paprikát felszeletelem csíkokra, és lereszelem a sajtot. A paprika lehet sárga vagy zöld, de a piros jobban mutat a sárga tojás és a zöld ruccola mellett.
Ha már a tojás teteje, kezd homályosodni, ami annyit jelet, hogy kezd megszilárdulni, akkor megszórom a sajttal. Mire a sajt megolvad, addigra szép pirosra sül a tojás másik oldala, és jól fog mutatni :)
Ha készen van, akkor egy nagyobb (segéd) tányérra teszem, és mint a palacsintát megtöltöm a paprikával és a ruccolával, majd feltekerem. 
A tekercset 3-4 cm-es szeletekre vágom, tányérra teszem és reszelek rá egy kis parmezán sajtot (vagy bármilyen tetszés szerinti sajtot).
Kész is, a mutatós reggeli. Jó étvágyat hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...