Ismét egy kímélő, könnyű étel a két ünnep közötti időszakra, illetve bármelyik napra, mikor az ember egy egyszerű, gyors ételt szeretne enni, és nem ragaszkodik a húshoz.
A krumplit pucolva, hasábokra vágva, úgy 90 %-ra megfőzöm, és félre teszem.
Két-három gerezd fokhagymát felszeletelek, és kevés olíva olajon megfuttatom, de csak annyira, hogy illatozzon. Ezután, egy doboz darabolt paradicsomot öntök a serpenyőbe és egy kicsit hagyom, hogy elfőjön a levéből. A fűszerezés mindössze só, bors, petrezselyem és oregano.
A paradicsomos szószba óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze, beleforgatom a krumplit. Reszelek rá parmezánt, és 25 percre a sütőbe teszem 200 C-on.
Tálalás után, még egy kis parmezánt reszelek rá, és már ehető is.
Finom, nyárias étel, ami felüdülés egy borús, ködös napon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése