2014. április 16., szerda

Húsvétra - virslis falatok


Nem szeretem az olyan ételeket, amit nem lehet abbahagyni, mert enni kell!
Most mégis ilyennel vagyok kénytelen előrukkolni, hogy másnak se legyen jobb :)

Hozzávalók: 
- 1 cs. leveles tészta
- 1 cs. virsli (füstli) 
- 1 tojás

A leveles tésztát "méretre" vágom, a virsli a mértékegység.
Az egészet megkenem felvert tojással, majd az egyik felére, egy ujjnyi távolságra egymástól ráfektetem a virsliket. A tészta üresen maradt részével betakarom a virsliket és a hézagoknál lenyomkodom, hogy a tésztalapok összeragadjanak.
Egy kicsit vissza kell tenni a hűtőbe, mert felmelegszik a tészta és nem lehet szépen szeletelni. 20 perc múlva, nagyon éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágom. 
A tészta széleit megkenem tojással, és előmelegített 180 C-os sütőben, pirosra sütöm. 

Tényleg nem lehet abbahagyni :)
Előnye azonban van, gyorsan kész van, mutatós és mindenkinek ízleni fog!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...