2009. február 3., kedd

Pasta con la ricotta


Ha az egész nap a rohangálásról szól, akkor is kell időt szakítani az evésre. Ha délben nem eszek semmit, akkor este felé irány a hűtő és megeszek mindent amit találok. Ez ugye nem túl szép dolog és hát nem is nagyon egészséges, ezért nagyon odafigyelek, hogy ne maradjon ki az ebéd.
Ma nem volt sok időm, de mégis szántam pár percet az ebédre. Vicces, de tényleg pár perc az egész, és ebben már az evés is benne van.
A Pasta con la ricotta, a lusta, vagy sietős emberek étele.
Az elkészítése nem tart tovább annál, amennyi idő alatt megfő a tészta és már lehet is enni.
Felteszem a vizet főni sóval, majd mikor forr belerakom a tésztát. Ma már szinte mindegyik tészta dobozára rá van írva, hogy hány percig kell főzni. A magyar tésztáké általában 10-12 perc, míg az olasz tészták főzési ideje 8 percnél megáll.
Amíg fő a tészta, egy kis tálkában összekeverek 2 ek ricottát, 2 ek langyos tejet, fűszerezem sóval és egy kevés szerecsendióval.
Mikor a tészta megfőtt (al dente) leszűröm, tányérba, rá a ricottát és parmezán sajtot.
Gyors, finom és tényleg csak 15 perc evéssel együtt.
Ha este lenne, ittam volna hozzá pár korty chardonnay-t is :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...