2010. november 27., szombat

Almás morzsa - Apple crumble

Reggel arra ébredtem, hogy esik a hó! Aztán ragyogó napsütésbe csapott át az idő, amely magával vitte a havat! Így nem tudtam eldönteni, hogy milyen desszert legyen ebédre :) Télies, vagy nyarat idéző? Egy arany középútra leltem, maradt az ősz, és az alma.


Az alma tejesen bio, a kertből :) Mosom, pucolom, szeletelem, megszórom cukorral, meglocsolom mandula aromával, csippentek rá egy leheletnyi fahéjat és egy marék szeletelt mandulát keverek hozzá! Ennyi! Ettől már csak "tészta" egyszerűbb.
Liszt, vaj, cukor, szeletelt mandula, vanília kivonat. Ezekből morzsát keverek robotgéppel, bár kézzel is simán meg lehet csinálni, csak akkor sietni kell, mert a vaj "megolvad" és összeáll a tészta.
A tálat kikenem vajjal, és beleteszem az almás keveréket. Rászórom a "morzsát", a tetejére pár kocka vajat teszek és mehet be a 190 C-os sütőbe 40-45 percre.
Gyönyörű aranybarnára sült ennyi idő alatt.
Fergeteges, a ropogós tésztamorzsa és a forró alma együtt, melyre koronaként tejszínhab kerül.
Kell ennél tökéletesebb desszert?

/1/2 kg alma, 3 ek barna nádcukor, 1 tk mandula kivonat, fahéj, 50 g szeletelt mandula;
tésztához: 150 g liszt, 1 tk sütőpor, 110 g vaj, 4 ek nádcukor, 50 g szeletel mandula, vaníliakivonat/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...