2010. november 16., kedd

Sült zöldségek


Egy igazán könnyű ebédet rittyentettem ma össze.
A reggel a piacon kezdtem, és össze is állt a fejemben az ebéd! Csupa zöldség, és mind sütve!
A krumplit megpucolom és hasábokra vágom, majd alaposan megmosom, hogy a keményítő egy része távozzon, mert így ropogósabb lesz a végeredmény.
A répát, a céklát és a lila hagymát gerezdekre vágom. Egy sütőpapírt bevizezek, és egy kisebb tűzálló tálba teszem. Belerakom a krumpli kivételével az összes zöldséget. Megsózom, borsot török rá, és friss kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot teszek rá, meglocsolom olíva olajjal és egy pár kocka vajat teszek a tetejére. A papírt betekerem úgy, hogy egy kis tasak legyen a végeredmény, így nem szökik ki a finom gőz.
A krumplit miután megszárítottam, megsózom és olíva olajjal meglocsolom. Ezt egy tepsibe teszem.
A két étel egyszerre sülhet a sütőben, 180 C-on, nagyjából 50 percig. Előfordulhat, hogy a cékla egy kicsit kemény marad, de a megoldás csak annyi, hogy egy kicsit még hagyni kell sülni :)
Nagyon finom és könnyű étel, mindamellett, hogy tápláló és vitaminban gazdag :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...