2011. július 3., vasárnap

Saláta őszibarackkal


Ez egy tipikusan mindent bele saláta :) kinyitottam a hűtőt és amit találtam beletettem. Ma vendégség volt, és Zsófi szerencsére "megengedte", hogy végigfőzzem a menüt. Egész délelőtt üldögélt a kis székében, gagyogott, sikongatott, próbálgatta a hangját, rágcsálta a macit.
Rukkola ágyra tettem a hozzávalókat. A sonkát grill-lapon megpirítottam, és csíkokra vágtam, így ment a saliba. A kék penészes sajtot rámorzsoltam, a parmezánból forgácsokat csináltam.
Szórtam rá mandula szeleteket, és hajszál vékonyra vágott lilahagymát.
Az őszibarackot cikkekre vágtam. A serpenyőbe vajat olvasztottam, és erre dobtam rá az őszibarackot, majd egy kevés világos nádcukorral pirítottam egyet rajta. Ez ment a tetejére, még melegen. A dresszing egyszerűen egy kevés só, bors és erdei gyümölcsös balzsamecet krém volt.
Fenséges lakoma :)

1 megjegyzés:

Foodafok írta...

Ez egy nagyon tuti recept ebben a hőségben. Betársulnék.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...