2012. július 8., vasárnap

Kép nélkül :)

Ma kaptam a szarvasgombás "barátomtól" három csini, kis cukkinit.
Hazafelé megvettem a hozzávalókat és, bár eszement meleg van, de mégis képes voltam bekapcsolni a sütőt.
Hozzávalók: 
3 kicsi cukkini
100 g juhtúró
1 cs réteslap
150 g tejöl
1 bögre rizs megfőzve
1 nagy paradocsom
vaj
petrezselyem, bazsalikom, oreganó, só, bors

A cukkinit sajtreszelőn lereszelem, majd egy kevés vajon megdinsztelem. A juhtúrót a tejföllel elkeverem, majd mehet bele a cukkini és a főtt rizs. Fűszerezem, és kész is a töltelék. 
Egy hőálló tálat kikenek vajjal, és szépen elkezdem a réteslapokat belefektetni. Minden lapot meg kell kenni olvasztott vajjal, mert így szaftosabb lesz. Három réteslapot teszek az aljár, úgy, hogy a széle felkunkorodjon, majd jöhet a töltelék fele. 
Egy, szép nagy paradicsomot vékony szeletekre vágok és tetőcserép szerűen elhelyezem a tölteléken. Ezt egy kicsit megsózom. 
Jöhet rá két összehajtott réteslap, ezeket is megvajazom. Majd ismét a töltelék.
A tetejére, a maradék réteslap. Az aljáról "kilógó" széleket visszahajtom. Ezt is alaposan megvajazom, majd megszórom reszelt sajttal. 
Közepesen forró sütőben (180 C) kb. 35 perc alatt mosolygósan pirosra sütöm. 

Kép azért nem készült róla, mert Zsófi evett, amit ugye még koránál fogva szemmel kell tartani, közben én is megfalatoztam a saját adagomat és mire feleszméltem a család elfogyasztotta a maradékot.
Lassan érik a cukkini a kertben és ígérem pótolom idővel a képet :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...