Egy fantasztikusan gyors és egyszerű reggeli, ami egy apróság számára is bármikor bevethető finomság, ha már végképp kifogytam az ötletekből.
Semmi más nem kell hozzá, mint 250 g túró, 2 tojás szétválasztva, 1 ek cukor, 33 g vaj, 25 g búzadara, 35 g zsemlemorzsa.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját pedig kikeverem a vajjal és a cukorral. Az áttört túrót hozzáadom a tojássárgájához, majd mehet hozzá a dara és a zsemlemorzsa.
A tojásfehérje felét gyorsan hozzákeverem, a többit pedig már lassan, habosan "tartva" keverem a masszához. Nem marad annyira habos, mint egy piskótánál, de érezni lehet, hogy sokkal "könnyebb" lesz a keverék.
Egy kisebb edénybe vizet forralok, egy csipet sóval. Vizes kézzel, pici gombócokat "gyúrok" és beledobom a forró vízbe. Mikor feljönnek a víz tetejére, akkor vannak készen.
Kevés vajon zsemlemorzsát pirítok egy szélesebb serpenyőbe. Óvatosan, mert pillanatok alatt kész van, nehogy odakapjon.
Mikor a gombócok megfőttek, egyenesen a pirított zsemlemorzsába teszem őket és addig rázogatom, amíg szépen körbe nem veszi a gombócokat mindenhol, a fincsi, aranyló morzsa.
Tegnap egy kevés cukorral összeforraltam az epret, és ez lett a túrógombóchoz a "köret". Természetesen a szokásos cukros tejföl is isteni vele, de hát most letagadhatatlanul, eper szezon van :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése