Amikor az egyszerűség gyönyörködtet :)
Ma egy kicsit másként csináltam meg a paradicsom szósz, mint korábban. Sokkal egyszerűbb, és finomabb is. Először úgy gondoltam paradicsomos tészta lesz, de mire elkészült a szósz, azon vettem észre magamat, hogy landolt a pulton egy kiló liszt és már gyúrtam is a tésztát :)
Paradicsomszószhoz:
1 doboz egész paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bazsalikom
só, bors
parmezán
mozzarella
Pizza tésztához:
1 kg liszt
2 cs szárított élesztő
6 ek olíva olaj
só, langyos víz
A paradicsomot villával összetöröm, sózom, borsozom és beletépkedem a bazsalikomleveleket. Félre teszem "pihenni". Olíva olajat felforrósítom és a felszeletelt fokhagymát beleteszem. Amikor színt kap a fokhagyma, leveszem a tűzről és hozzáteszem a korábban félre tett paradicsomot. Visszateszem a tűzre és felforralom. Ennyi, nagyon finom és, mint látható, rém egyszerű.
A pizzatésztát, a szokásos módon begyúrom, és hagyom kelni legalább 30 percig. Nyújtás, olíva olaj, paradicsom szósz (nem túl sok, nehogy eláztassa), parmezán és egy összetépkedett mozzarella.
Zsupsz be a 230 C-os sütőbe, és várni amíg mosolygósan piros nem lesz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése