Egy kis gomba mindig jó ötlet, pláne egy majdnem vegetáriánus gyermek étrendjében :) A tészta a másik nagyon jó választás, és a kettő együtt pedig egyenesen főnyeremény.
Hozzávalók 4 főre:
500 g csiperke gomba (de lehet erdei gomba is)
500 g tagliatelle
1/2 dl fehérbor
2 dl tejszín
5-6 db szárított vargánya
só, bors, kakukkfű, petrezselyem
A szárított vargányát forró vízben áztatom egy jó fél órát. A csiperkét olíva olaj és egy kevés vaj keverékre dobva elkezdem "vízteleníteni". Mikor már látom, hogy kezd elforrni a víz róla, akkor öntöm rá a vargányás levet és hagyom, hogy magába szívja az erdei aromákat a csiperke. Ekkor kicsit sózom, és hagyom, hogy az ízek koncentrálódjanak és a víz elfőjön róla.
Fél deci fehérbor, egy kevés őrölt bors, friss kakukkfű, 2 dl tejszín, és ha már kész az utolsó pillanatban egy csokor apróra vágott pertezselyem.
A tésztát a csomagoláson található ideig főzöm, sós, lobogó forró vízben.
Tálaláskor még egy kevés parmezán forgácsot reszelek rá.
Mindenki szeretni fogja :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése