2010. április 5., hétfő

Besugo al horno - szelidítve

Egy tökéletes halas étel, ami személy szerint nekem annyira bejött, hogy akár minden nap is tudnám enni.
Tengeri hal nem révén, nem kell hozzá semmi más, mint egy-két kis keszeg. Ez szinte bármikor beszerezhető a piaci halasnál. Szépen meg van tisztítva, úgyhogy egy szösszenetnyi mosás és már főzésre kész.


A hagymát, a krumplit vékony karikákra vágom. A karikázott krumplit átmosom egészen addig, amíg a mosóvíz teljesen tiszta nem lesz és a keményítő "távozik".
Megszárítgatom és egy nagyobb keverőtálba teszem.
A felvágott hagymát szétszedem karikáira, és a krumplihoz teszem. Sózom, borsozom, beleteszek 2 babérlevelet és olíva olajat majd összekeverem.
A tepsi aljára halmozom a keverék felét, és teszek rá egy felkarikázott paradicsomot, pár szál petrezselymet. Lehet beletenni egy pár gerezd pucolatlan fokhagymát, de most én ezt kihagytam, mert az aioliban van elég :)
A halakat megsózom és a belsejét kibélelem petrezselyemmel és teszek bele egy-egy lime levelet. Az így elkészített halakat a krumplira teszem és meglocsolom egy pici olíva olajjal. A maradék krumplit ráhalmozom a halakra. A tetejére ismét paradicsomot karikázok és petrezselymet teszek.


180 C-os sütőbe teszem és 40-45 perc alatt készre sütöm. Ha a krumpli kész akkor már a hal is biztosan készen van.
Tálalás előtt én még egy pillanatra beledobtam a halakat egy forró serpenyőbe, hogy színt kapjanak. Amíg a hal sül addig a krumplit visszateszem a még meleg sütőbe, hogy ne hűljön ki.
A tányérra egy adagot halmozok a krumpliból és arra helyezem rá a halat. Mellé aiolit tetszek, ami tökéletes kiegészítő szinte bármilyen halas ételhez.


Nagyon finom, jól néz ki, nem is elérhetetlen, mert keszeg gyakran van a halasnál. Egy nagyobb vendégség esetén is hálás étel, az egyszerű elkészíthetősége miatt. Tuti a siker.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...