2011. április 5., kedd

Arab hatás


Már nagyon régen ki szerettem volna próbálni a kuszkuszt, de valahogy eddig nem került a kezem ügyébe, de ma végre elkészítettem.
Első próbálkozásra nem sikerült túl tökéletesre, valószínű azért mert türelmetlen voltam és nem a klasszikus módon készítettem el, hanem a zacskó hátulján található utasítás szerint. Nem lett annyira pergős, de szerintem ez megbocsátható, mert a rizs sem sikerül mindig tökéletesre :)
A kuszkusz feltétje egy sertésszűzből, répából és cukkiniből, jó, bő lével készített ragu szerűség.
Az apróra vágott hagymát megforgatom a forró olajon, majd beleteszem a karikára vágott répát. Azért ezzel kezdem, mert ez fő a leghosszabb ideig. Majd mehet bele a sertésszűz, és utána a cukkíni.
Fűszerezem: só, bors, gyömbér, cayenne bors, fahéj, mustárpor és egy leheletnyi oreganó.
Lobogó forró vízzel felöntöm, bőségesen, és fedő alatt lassú tűzön főzöm. Egy kis idő elteltével megkóstolom, mert a víz miatt a fűszerek "hígulnak" és lehetséges, hogy után kell fűszerezni.
Pár perc alatt kész van a ragu, mert a sertésszűz pillanatok alatt megpuhul.
A tányérra kuszkuszt teszek és a tetejére halmozom a ragut, jó bőven meglocsolom az ízletes lével. Igazából ez adja a kuszkusz igazi ízét, mert egyébként, nagyjából íztelen :)
Finom lett, és már a kicsit uncsi rizs és krumpli után végre valami különlegesebb :)

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Ez egy nagyon jó kis recept.

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...