2011. május 19., csütörtök

Mentás-epres muffinMég mindig a muffin az egyik leggyorsabban elkészíthető és nagyon kedvelt édességem. Hamar megvan és a végtelenségig lehet variálni. Pont annyi idő alatt be lehet keverni és sütőbe rakni, amennyi időre le tudja magát kötni valamivel a pici lány. Hosszabban elkészíthető dolog csak alvásidőben lehetséges, de azok igen rövidek vagy a szabad levegőn történnek. Ezek miatt még mindig kicsit háttérbe szorul http://www.blogger.com/img/blank.gifa konyha, vagy ha főzni meg is tudom, akkor a fotózás és a leírás marad el.
Természetesen eper szezonban nem maradhat ki az epres muffin.
Pár hete vettem többféle mentát. Narancsosat, citromosat, simát és olyat, amit csokiba teszünk, sajna elfelejtettem a nevét. Még kicsik, de ahhoz már eleget tudtam leszedni róla, hogy érezni lehessen a sütiben. Most egy kicsit pihentetnem kell, hogy magához térjen és minél több levélkét hozzon.
Az eper egyharmadát a mentával összepürésítettem, és így kevertem bele, a tésztába. A többi epret kockára vágva raktam bele. Ennyiben tér el bármelyik más muffintól, ezért a menetét most nem írom le. (itt megtalálható)
Fincsi lett nagyon.

/30 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 15 dkg eper, 1 ek kakaópor, 10 dkg cukor, 2 egész tojás, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott vaj, menta ízlés szerint/

1 megjegyzés:

Foodafok írta...

Csodás sütike.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...