2011. május 28., szombat

Csirke salátával


Ez a kedvenc mostanság!
Nekem ízlik, Picurkának nem fáj tőle a hasa és a család is rajong érte. Nem utolsó sorban egy remek nyári étel és még a karcsúsodni vágyóknak is ajánlom :)
A csirkét - szárny, mell, comb - be kell pácolni. Gyömbért, chillit, mogyoróhagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, szegfűborsot, sót és borsot összeturmixolok és a csirkébe alaposan belemasszírozom. A csirke nem igényel túl hosszú pácolást, de egyáltalán nem árt neki, ha egy éjszakán át pácolódik :)
Egy olyan serpenyőben, melyet később be tudok tenni a sütőbe, a csirkét megpirítom. Miután az egyik oldala megpirult megforgatom és a másik oldalt is megpirítom, ezután mehet be az egész a sütőbe 200 C-ra. Készre sütöm.
A julienn-re vágott sárgarépát, újhagymát (vagy pórét), kaliforniai paprikát egy nagyobb tálba teszem.
Erre a zöldségkeverékre teszem azonnal a csirkét, amint kiszedem a serpenyőből, még melegen.
A serpenyőt visszateszem a gázra, nagyjából három deci gyömbérrel felöntöm, és hagyom, hogy a leragadt pörcös résszel együtt mártássá sűrűsödjön.
A csirkét a zöldséggel együtt tányérra teszem és meglocsolom a mártással, illetve csavarok rá lime levet.
Finom, üde, nyári étel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...