2012. szeptember 25., kedd

La pizza margherita


Amikor az egyszerűség gyönyörködtet :)

Ma egy kicsit másként csináltam meg a paradicsom szósz, mint korábban. Sokkal egyszerűbb, és finomabb is. Először úgy gondoltam paradicsomos tészta lesz, de mire elkészült a szósz, azon vettem észre magamat, hogy landolt a pulton egy kiló liszt és már gyúrtam is a tésztát :)

Hozzávalók:
Paradicsomszószhoz:
1 doboz egész paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bazsalikom
só, bors
parmezán
mozzarella

Pizza tésztához: 
1 kg liszt
2 cs szárított élesztő
6 ek olíva olaj
só, langyos víz

A paradicsomot villával összetöröm, sózom, borsozom és beletépkedem a bazsalikomleveleket. Félre teszem "pihenni". Olíva olajat felforrósítom és a felszeletelt fokhagymát beleteszem. Amikor színt kap a fokhagyma, leveszem a tűzről és hozzáteszem a korábban félre tett paradicsomot. Visszateszem a tűzre és felforralom. Ennyi, nagyon finom és, mint látható, rém egyszerű.

A pizzatésztát, a szokásos módon begyúrom, és hagyom kelni legalább 30 percig. Nyújtás, olíva olaj, paradicsom szósz (nem túl sok, nehogy eláztassa), parmezán és egy összetépkedett mozzarella. 

Zsupsz be a 230 C-os sütőbe, és várni amíg mosolygósan piros nem lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...