2012. november 1., csütörtök

Gombás-tejszínes taglatelle


Egy kis gomba mindig jó ötlet, pláne egy majdnem vegetáriánus gyermek étrendjében :) A tészta a másik nagyon jó választás, és a kettő együtt pedig egyenesen főnyeremény. 

Hozzávalók 4 főre: 
500 g csiperke gomba (de lehet erdei gomba is)
500 g tagliatelle
1/2 dl fehérbor
2 dl tejszín
5-6 db szárított vargánya
só, bors, kakukkfű, petrezselyem

A szárított vargányát forró vízben áztatom egy jó fél órát. A csiperkét olíva olaj és egy kevés vaj keverékre dobva elkezdem "vízteleníteni". Mikor már látom, hogy kezd elforrni a víz róla, akkor öntöm rá a vargányás levet és hagyom, hogy magába szívja az erdei aromákat a csiperke. Ekkor kicsit sózom, és hagyom, hogy az ízek koncentrálódjanak és a víz elfőjön róla. 
Fél deci fehérbor, egy kevés őrölt bors, friss kakukkfű, 2 dl tejszín, és ha már kész az utolsó pillanatban egy csokor apróra vágott pertezselyem. 
A tésztát a csomagoláson található ideig főzöm, sós, lobogó forró vízben. 
Tálaláskor még egy kevés parmezán forgácsot reszelek rá.


Mindenki szeretni fogja :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...