2014. április 14., hétfő

Spenót-körte-kéksajt


Hugh mostanában, nagyok sok segítséget nyújt a konyhában. Ez a mostani recept is a River Cottage-ből származik. Soha nem gondoltam volna erre a variációra, de most már merészebben állok majd a hozzávalókhoz!
Sokszor hallom minek leírni egy olyan receptet, amit már valaki elkészített ... :)
Ez badarság! Egy ilyen csodálatos dolognak minél több fórumon meg kell jelennie, mert így sokkal több asztalra jut belőle. 
 
Hozzávalók: 
tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 3 ek olíva olaj
- 3 dl kézmeleg víz
- 1 tasak élesztő
- só
feltét: 
- 1 fej hagyma
- 2 marék spenót
- 2 körte
- 10 dkg kéksajt

Ez egy egyszerű pizza. A tészta alapanyagait összegyúrom , majd két gombócra szedem és hagyom kelni, addig elkészítem a feltéteket. 
A fej hagymát felszeletelem, sózom és egy kevés olíva olajon megdinsztelem. 
A spenótot, só és 3 gerezd szeletelt fokhagyma társaságában megfonnyasztom, vigyázat a fokhagyma ne égjen meg, mert kicsit keserű lesz. 
A körtét pucolva, magozva felszeletelem. Szerecsendióval és egy kevés cayenne borssal fűszerezve hagyom "pácolódni". Bekapcsolom a sütőt, a legmagasabb fokozatra. 
Minden előkészítve már semmi más dolgom nincs, mint kinyújtani a tésztát. Olajjal megkenem a tetejét, és nem szabad elfelejteni, hogy pankót kell szórni a tészta alá!
A sorrend a következő: dinsztelt hagyma, spenót, körte, sajt. 
Forró sütőben 20-25 perc alatt elkészül. 

Kötelező kipróbálni!!!
 
Jó étvágyat, szép estét!
 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia és boldog új évet mindenkinek!
Azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy én vagyok az egyedi, és kölcsönök nyújtani kívánó pénzügyi segítségnyújtás bármely személy. Ez az egyéni és egyszerű körülmények között egy kölcsönre, és jellemző ez a tény egyes rendelkezéseket hoznak az eljárás megfelelő lefolytatásához. A hitel futamideje alatt a kamatláb 3 % és visszafizetés történik, havi rendszerességgel Ha bármikor érdekli, írjon nekem e-mail: geogialuiza@gmail.com
Köszönöm és minden jót.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...