2010. május 24., hétfő

Csirkenyárs rozmaringos krumplival

Újkrumpli!!! Hurrá, már nagyon vártam!
Bármikor pillanatok alatt összedobható belőle egy egyszerű, de annál finomabb ebéd vagy vacsora.


Most ebéd készült belőle, egy kis csirkenyárs kíséretével. A csirkével kezdem, mert annak egy picit állni kell a pácban. Kockára vágom a csirkemellet. Olíva olajat, friss apróra vágott rozmaringot és 2 evőkanál citrom levelet összekeverek és beleforgatom a húst.
Közben a nyárs pálcikákat beáztatom vízbe.
Az újkrumplit alaposan megmosom, majd négyfelé vágom. Ismét mosás következik :) Egy tálba teszem a felvágott krumplit és addig mosom, amíg a víz már nem homályos. Ez azért fontos, hogy a keményítőt lemossuk róla, mert ettől a kis cseltől, sokkal ropogósabb lesz a krumpli. Megszárítom a krumplit és összekeverem sóval, rozmaringgal és egy kevés olíva olajjal.
Alaposan megmosom a citromot és felszeletelem, a szeleteket pedig négyfelé vágom. Most jöhet a nyárs. Csirke-citrom-csirke-citrom ...
A nyársakat egytől egyig forró serpenyőben körbe pirítom.
Egy tepsibe papírt teszek. Az egyik felére megy a krumpli, úgy, hogy ne érjenek össze. A másik felébe megy a csirkenyárs. Már mehetnek is be az előmelegített sütőbe, 200 C-ra. Nagyjából 40 perc alatt szép pirosra sül. Egyszer időközben meg kell forgatni, hogy minden oldal alaposan megpiruljon.
Mielőtt elkészül az étel, egy kicsi lábaskában elkészítem az öntetet.
Két evőkanál olíva olajat, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, egy késhegynyi cayenne borsot, egy csipet sót, egy kevés fekete szezámmagot, egy evőkanál balzsamecetet, egy evőkanál szójaszószt, egy evőkanál mézet felmelegítek, ez lesz a szósz.
A krumplit egy tányérra teszem, mellé megy a csirkenyárs. Én csak a nyársat locsolom meg a mézes szósszal, de ha a krumplira is kerül belőle nem rontja el :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...