2010. június 5., szombat

Hagymakarika


Már napok óta nem megy ki a fejemből a rántott hagymakarika és most végre eljutottam odáig, hogy el is készítem.
Egyszerű folyamat és fincsi végeredmény.
A piacon mindenképp a legnagyobb hagymákat kell kiválasztani, mert az apró karikák, még egy olyan embernek is kikészítik az idegeit, aki bármilyen pepecs munkát bevállal.
A hagymát megpucolom és vastag kb. 7 mm-es szeletekre vágom. A közepét "kiütöm" mert az most nem kell. A megmaradt középső részt, a kis karikákat más ételhez használom fel.
A nagy karikákat szétszedem. Itt jön a lényeg! Soha nem szabad besózni a hagymakarikákat, mert levet enged, megszottyad :)
Fogok egy uzsonnás zacskót és beleöntöm a lisztet. Ebbe apróra vágott friss rozmaringot teszek, majd mehetnek bele a karikák. Alaposan összerázom.
A tojásokat egy tálkában felverem és ebbe már egyesével mehetnek bele a karikák. Ezután a panírozás harmadik lépese következik a zsemlemorzsa. A tojás és a zsemlemorzsa részt megismétlem.
A forró olajba, egyszerre nem túl sok hagymát teszek, hogy ne hűljön ki, mert akkor rengeteg olajat szív fel.
Csak miután kisülnek a hagymakarikák, szalvétára teszem. Csak akkor sózóm, mikor tálalom.
A rozmaring ágat, amiről lehúztam leveleket a hagymához, beledobom a krumpli főzővizébe teszem. Vaj és tej. Tökéletes a krumplipüré.
Már majdnem kész a "menü", már csak egy kis fokhagymás majonéz kell hozzá, hogy legyen mibe mártogatni a hagymát. Természetesen házi majonéz :)
Ahogy a főnököm mondaná "Hibátlan!"

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...