2010. július 10., szombat

Még nem késő elindulni! - XIV. EGRI BIKAVÉR ÜNNEP

Újra itt a nyár, és újra itt a Bikavér Ünnep.
Immár 14. alkalommal kerül megrendezésre Egerben, a Szent Dónát napi Bikavér Ünnep.
Bár tagnap volt a megnyitó senki nem késett le semmiről, mert még két napig kóstolható a legjobb egri borászok bikavér kínálata.
Csak ízelítőbe egy-két név a "borlapról" Gál Tibor, Simon József, Tóth Ferenc, Juhász Péter, Kovács Nimród, Demeter Csaba, Hangácsi Csaba, Csutorás Ferenc, Sike Tamás és még többen.

30 féle bikavér, 30 féle étel. A kitűnő borok mellé, az egri éttermek egy-egy, a borokhoz illő ételt szolgálnak fel. A rendezvény végén kihirdetik a legjobb bor és legjobb étel párosítást.



A program:


Érdemes odafigyelni a vasárnap délutáni programra. 18 órakor hirdetik ki, a "Legyen egy új egri legenda névadója" pályázatának nyertesét, mely alapján eldől, hogy mi lesz az egri bikavér fehér párjának a Fehér Egri Cuvée bor neve.
Jó szórakozást!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia!

jól látom, hogy minden nap délután 4kor kezdődik a rendezvény? ezesetben vidékről nagyon nem érdemes odamenni... :(
köszi!

--
arwen

Poly írta...

Igen, évek óta délután kezdődik minden program, de gondolom a hőség miatt nem kezdik hamarabb. Nem tudom milyen messze van a "vidék", de szerintem nyáron este 9-ig belefér a haza indulás még ha kis gyerek is van. Érdemes bevállalni az esti vezetést, mert tényleg jók a borok és az ételek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...