2013. szeptember 18., szerda

Édesburgonya fantázia


Bár tegnap úgy terveztem, hogy ma tészta lesz az ebéd, de természetesen vannak erők, amelyek felülírják a történéseket.
Ma piacozás közben, megláttam az édesburgonyát és el is dőlt a tészta sorsa. Bekerült egy vászonzsákba és felakasztottam a spájzba. 

Hozzávalók:
1 közepes batáta
1 közepes padlizsán
1 közepes cukkini
1 nagy fej hagyma
3-4 paradicsom 
fokhagyma
bazsalikom, kakukkfű, só

Minden zöldséget fél centi vastagra szeletelek. A padlizsánt és a cukkinit egy kicsit megsózom - ezekkel kezdem a munkát és mire a többi hozzávaló kész, annyi idő elég is nekik a sóban. 
Egy kicsit macerás rész jön, de megéri a munkát. A szeletelt zöldségeket egytől-egyig - kerti grill nem lévén - a gázon vaslapon meggrillezem, nem teljesen csak, hogy színt/kérget kapjon. 
A hőálló tál aljába kevés olíva olajat öntök, majd sorban a zöldségek, a sorrend mindegy, de én az mindig úgy csinálom, hogy az édesburgonya "belül" legyen.
Soronként enyhén sózom, apróra vágott (vagy szárított) bazsalikomot és kakukkfüvet szórok rá. Még van zöld fűszer a kertben, ha lehet inkább azt használom.
A tál tetejére egy formára vágott vizes sütőpapírt teszek fedő gyanánt és már mehet is be a sütőbe, legalább egy órára.
Melegen friss kenyérrel, majd ha kihűlt, akkor pedig pirítóssal - mennyei élmény. 
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...