2013. szeptember 21., szombat

Spenótos-juhtúrós ravioli


Friss spenót, mosolygó paradicsom, tojás, liszt, juhtúró, sajt és némi fűszer. Pár hozzávaló és máris tányéron a napsütés. 
A korábban már leírt tészta recept, az egy tojás és a 10 dkg liszt nagyjából két főre elegendő, ezért a mennyiséget ennek megfelelően kell növelni, ha több főre készülünk. 

~ Jó tanács
én mindig egy adag tésztát készítek egyszerre, 
mert nem egyformák a tojások, és ha egy-egy arányban növeljük a tojás és liszt arányt, 
az nem biztos, hogy jó eredményhez vezet. ~

Hozzávalók 4 főre:
2 adag friss tészta
30 dkg spenót
10 dkg juhtúró
1 kg paradicsom (lucullus fajta)
bazsalikom
fokhagyma, só,
parmezán

A tésztához a lisztet és a tojást robotgéppel összekeverem, a morzsás keveréket, egy fóliába csomagolom és mehet a hűtőbe addig, amíg elkészül a spenót.
Olíva olajon a fokhagymát megfuttatom és rádobom a spenótot. Nem sózom, mert később hozzáteszem majd a juhtúrót, ami sós, és ennek függvényében fűszerezem. Ha készre párolódott egy deszkán apróra vágom és mehet a túróhoz. Összekeverem és fűszerezem, sóval bazsalikommal és egy kevés parmezánnal. 
Egy másik edényben szintén olíva olajon megfuttatom a fokhagymát és rádobom a kockára vágott (hámozott) paradicsomot. Sózom, rádobom a bazsalikomost és már kész is, szinte csak átmelegítem, maradjon "nyers" a paradicsom. 
Mikor mindez kész, kinyújtom a tésztát és két egyforma darabra vágom. Az egyikre egyenlő távolságokra ráhalmozom tölteléket, majd a töltelékek között az ujjammal megkenem vízzel. Ráfektetem a másik tésztalapot és ahol az előbb megvizeztem ott összenyomkodom. Meg kell próbálni a levegőt kinyomkodni. 
Ha kész a művelet, derelyevágóval egyforma négyzetekre vágom. 
Lobogó forró vízben kb. 3 perc alatt készre fő.
Tányérokra teszem, a tetejére paradicsom szószt rakok, parmezánt reszelek rá. Fincsi.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...