2009. szeptember 15., kedd

Egy villámgyors hamis kínai


Ha még nem említettem volna, a kedvenceim közé tartoznak az ázsiai ízek is. Természetesen ebből is a pillanatok alatt elkészíthető, a bonyolultakat meghagyom a profiknak :)
Ez a mai vacsi egyike azoknak a fantasztikus mindent bele kajáknak amelyeket bármikor, napszaktól függetlenül el tudok fogyasztani.
Nem sok minden kell hozzá, csak egy-két elhagyhatatlan alap hozzávaló, így a fokhagyma, szójaszósz, üvegtészta, öt-fűszer keverék, só. Ha ezek nincsenek otthon akkor el se kezdem, de ugye ilyen nem fordulhat elő :)
Természetesen ezzel nem vagyunk kész mert még kell hozzá ez-az, de csak olyan amiért nem kell 10 méternél nagyobb távolságot megtenni, tehát van itthon :)
Ami a legfontosabb az étel elkészítésekor, hogy minden hozzávalónak kéznél kell lennie, mert pillanatok alatt történnek a dolgok és nincs idő "jaj, ezt elfelejtettem"-re.
A fokhagymát, a lila hagymát, a paprikát, a cukkinit, a (konzerv) barackot apró kockára vágom és külön kis tálkákba teszem.
Két tojást egy pici sóval elkeverem, és forró wokban lepényt sütök belőle, mindkét oldalát szép pirosra sütöm, majd tányérra csúsztatva ezt is (kicsit nagyobb) kockákra vágom.
Vizet forralok, egy nagyobb tálba az üvegtésztára, egy kisebb tálkában wakame algára öntöm, és hagyom hagy legyenek bevetésre készek.
És most jön a villámgyors munka. Forró wokba olajat öntök, megvárom míg "megmozdul". Első lépés a fokhagyma, tényleg gyorsan kell csinálni, mert megég. Pár kavarás után jöhet a hagyma, pár kavarás és a paprika, majd a cukkini, a barack és a tojás. Megforgatom, átforrósítom őket, de nem főzöm, mert ugye a kínai ételekben a zöldségek roppanósak. Miután átforrósodott minden jöhet a fűszerezés. Szójaszósz, annyi, hogy "látható" legyen, az ötfűszer keverék és egy kis csipet só. Sóval óvatosan, mert a szója szósz is sós.
Erre jöhet a wakame, majd a leszűrt tészta. Alaposan átforgatom, ha a tészta felvenné az összes szójaszószt, akkor még szoktam hozzá önteni. Pár percig hagyom főni.
Tányéron a hamis kínai, két evőpálcika és egy pohár jó vörös bor. Kell ennél több egy gasztronómiai élményhez?

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...