2010. december 19., vasárnap

"Vad" Karácsony!

Összeállt, a kép!
Tudom, hogy vannak Karácsonykor szokásos, mondhatnám elmaradhatatlan étkek, melyek nélkül sokak szerint, nem Karácsony, a Karácsony. Nálunk, mióta és a főzés tudatomra ébredtem, kialakult egy hagyomány. A szokásos, minden évben kötelezően az asztalra kerülő ételek mellett, a Szenteste egy speciális direkt, erre az alkalomra összeállított menüvel kezdődik. Ez volt már angol, olasz, francia és egyéb nemzetek karácsonyi ételeiből összeállított ételsor.
Idén bevadulunk.
A főszereplők, az erdők mezők világából érkeznek az asztalra.
Előételnek egy fácánhúsból készített pástétom kerül, pirítóssal, bodza lekvárral.
Leves, szintén fácánból lesz, megbolondítva egy kevés tárkonnyal.
A főétel igazi nagyvad: vaddisznó cserépedényben sütve, csicsókapürével és sült céklával.
A desszertként pedig egy áfonyás, mascarponetorta kerül az asztalra.
A receptek később, a képekkel együtt kerülnek fel a blogra.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...