2011. június 4., szombat

Citromos-kakukkfüves csirke

Ismét egy kellemes nyári étel, bár az elkészítése egy picit rádob erre a nagy melegre, úgyhogy, bár nyári étel legközelebb akkor készítem, amikor egy kicsit lanyhul az idő :)


Most csak csirkecombot használtam, de egy "vegyes" tál sem rossz, szárnnyal, mellével. A lényeg, hogy bőrös legyen, mert a piros, ropogós, fűszeres bőrnél nincs jobb.
Egy tűzálló tálba belerakom a csirkedarabokat. Sózom, borsozom és nem túl sok olíva olajat öntök rá. Friss kakukkfüvet morzsolok rá, majd alaposan átforgatom a csirkéket.
Van itthon háromféle kakukkfüvem és erre most a citromillatú (izraeli) került.
A kakukkfű ágakat is belerakom az ételbe, nem csak a levelét.
Bio citromot vettem, mert annak minden részét meg lehet enni. Feldarabolom és egy az egyben beleteszem a tálba. Megy még rá kb. 1 deci fehérbor, majd befedem fóliával.
150C-os sütőben sütöm két órát, majd fólia nélkül még egy órát, de már 200 C-on. Ez a rész nem kifejezetten nyár-barát :)
Rizzsel tálaltam, de szerintem krumplipürével is remek lehet.
Friss, üde étel.

2 megjegyzés:

Makka írta...

Ez Nigella Lawson receptje, ugye?

Poly írta...

Igen, csak nincsen benne fokhagyma.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...