2009. szeptember 2., szerda

Egyszerű szilvás "kosár"


Megint egy pillanatok alatt elkészíthető süteményt sikerült, így a "hajnali" órákban összedobni. Az, hogy gyors csak az egyik dolog ami még nagyon kedvelté teszi, a másik az, hogy könnyű is megcsinálni, ja és még nagyon finom is.
A gyümölcs ami benne van lehet bármi, ami éppen akkor mikor készül idény szerint a fán, piacon, boltban megtalálható. Most a szilva a befutó, ezért ezzel készült.
A szilvát megmosom, és csíkokra vágom, majd cukorral és fahéjjal összekeverve hagyom állni addig, míg a tésztát elkészítem.
A lisztet összemorzsolom a vajjal (ez lehet Ráma is), majd mehet bele a cukor, a tojás, a rum, a citromhéj és a vaníliás cukor.
A tésztát alaposan összegyúrom, majd liszttel beszórt deszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtom. Késsel négyzetekre vágom, és most jön az ami talán egy pici kézügyességet igényel, de ha van konyhai segédeszköz akkor semmi gond. Kis kosarakat kell készíteni a tészta négyzetekből. Sajna nekem nincs az a fémből vagy kerámiából készült kosárka formám, amit egyszerűen csak kibélelnék. Marad a kézzel gyártott, formált kosárka, igazából így van sportértéke, és kicsit rusztikusabbak is :)
A kosarakat megtöltöm a már előre elkészített fahéjas szilvával.
A sütőt előmelegítem 200 C-ra és kb. 35 perc alatt készre sütöm a kosarakat.
Ugye, hogy milyen egyszerű elkészíteni, és csak egy órával kell korábban kelni.

/25 dkg vaj, 50 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 nagy tojás, rum, citromhéj, vaníliás cukor, 40 dkg szilva, 5 dkg cukor, fahéj/

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon finomnam látszik, csak én reggelm ilyesmire sosem lennék képes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...