2010. június 20., vasárnap

Foci VB 2010


Nem igazán szeretem a focit, de nagyon ritkán azért megnézek egy-egy meccset. A VB pont egy olyan időszak, amikor talán én is a tv elé ülök.
Meccset nézni azonban nem lehet, rágcsálni való nélkül. Ha már rágcsálás, akkor legyen valami finom és talán egészséges.
Először is elkészítettem a ketchupot. Semmi bonyodalom. Egy kevés olíva olajon zsenge lila hagymát üvegesre dinsztelek. Öntök rá fél deci fehérbort, és hagyom, hogy elfőjön az alkohol. Felöntöm paradicsomszósszal. Fűszerezés: só, bors, oregánó, bazsalikom (friss a balkonládából), egy kevés cukor és természetesen fokhagyma.
Vajon megpirítok két fej csiperke gombát.
Mikor összefőtt a paradicsom, akkor egy picit hagyom hűlni és az egészet egy befőttes üvegbe öntöm. Beleteszem a gombát is és botmixerrel összekeverem. Kész a ketchup.
25 dkg darált sertéshúst összekeverek 10 dkg reszelt sajttal. Sózom, borsozom, majd oregánó és bazsalikom. Alaposan összekeverem és pici gombócokat formálok bele. Kevés olajon kisütöm a gombócokat.
Egy közepes padlizsánt alaposan megmosok, és kettévágok. Bevagdosom a húsát, sózom, borsozom és meglocsolom olíva olajjal. 180 C-os sütőben 40 percig sütöm. 25 perc elteltével mind a két fél padlizsánra foghagymát szeletelek és visszateszem a sütőbe.
Ha kész kikaparom a héjából, egy szűrőbe teszem és hagyom egy kicsit lecsepegni. Egy nagyobb szelet kenyeret robotgépben morzsává őrlök és szárazon pirítom egy kicsit. Ezt is beleteszem a padlizsánba a reszelt sajttal együtt. Fűszerezem: só, bors, oregánó, szerecsendió, menta. Egy tojás sárgájával alaposan összekeverem és kis korongokat formázok belőle. Ezt is kisütöm.
Apróra vágok friss zöldségeket és egyszerűen sózom, borsozom és egy kevés balzsamecetkrémmel meglocsolom. Kész a saláta.
Fagyasztott leveles tésztából apró háromszögeket vágok, megkenem a tetejét tojásfehérjével, és egyszerűen megsütöm a sütőben.
Az egészet egy tányérra teszem és már lehet is a tv elé kucorodni meccset nézni :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...