2009. július 14., kedd

Csirkemájas krumpli


Nem elég, hogy 33 fok van árnyékban, még képes vagyok bekapcsolni a sütőt és működtetni 40 percig.
Egy negyed kiló csirkemáj és pár szem krumpli elég egy fantasztikus ebédhez.
A krumplit felteszem, hajában főzni.
A csirkemájat (szíve nélkül) kicsire vágom. Olíva olajra rádobok egy kicsi apróra vágott paradicsomot. Erre megy a máj. Mikor már fehéredik akkor kezdem fűszerezni, sóval, petrezselyemmel, egy kis rozmaringgal és cayenne borssal, ami egy picit megszaladt, mert a kutyák megzavartak :) Felöntöm jó egy deci rosé-val, és puhára főzöm.
Mikorra kész a krumpli addig a máj is elkészül.
A krumplit hagyom kihűlni, mert úgy könnyebb kezelni. Mikor kihűlt levágom a kalapját, és karalábé vájóval kiszedem a belsejét, amit egy lapos aljú tálba teszek. Szépen elhelyezem a kivájt krumplikat egy kivajazott jénaiba, a kalapokat meg köréjük.
A kiszedett krumplira ráteszem a májat és összetöröm , nem botmixerrel vagy ilyesmi, mert akkor túl egynemű lesz és fincsibb ha van benne mit harapni. Állagtól függően teszek bele 2-3 evőkanál tejfölt.
Visszatöltöm a krumplikba. A tetejére teszek egy darabka vajat és egy szelet sajtot.
A krumpli kalapokat is megkenem vajjal.
Az egészet beteszem 35-40 percre 200 C-os sütőbe.
Egyszerű uborka salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...