2009. július 20., hétfő

Nomád csárda

Mára beiktattunk egy kis kirándulást. Hogy miért pont hétfőn? mert akkor érünk rá mindannyian. Igazából céltalanul indultunk és végül úgy döntöttünk Debrecen, de nem jutottunk el odáig, mert ha már arra jártunk megnéztük milyen az M3 Outlet (nem rossz, de még fejlődhet).
Az Outletben töltött óra után alaposan megéheztünk, de az ottani felhozatal talán a nullával egyenlő, így meg sem próbáltuk.
Kifelé jövet szemet szúrt az M3 Archeopark. Ide mindenképp be kell nézni, és miután nagy tábla hirdeti a Nomád Csárdát és éhesek voltunk ... következésképpen ki kellett próbálni :)
Néha úgy gondolom, hogy nem vagyok már kezdő blogos, de ilyenkor mindig rá kell jönnöm, hogy bizony-bizony van még mit tanulni: nem vittem magammal fényképezőgépet!!!
Képek sajna nem készültek, de az M3 Archeopark honlapján rengeteg kép van róla.
Sajna hétfő lévén a kiállítások be voltak zárva, de a csárda nem :)
Egyszerű, könnyed ételeket ettünk: Marha pörköltet és töltött káposztát :)
A marha olyan omlós volt, hogy szinte olvadt az ember szájában. Apu ugyan hiányolta a tarhonyát hozzá, de szerintem petrezselymes krumplival is tuti volt.
A töltött káposztáról a régi miskolci névnapok jutottak eszembe. Nagymamám testvére csinált ilyen töltött káposztát, régen Sándor és Mária napra a hátsó kertbe lévő "nyári konyhában". Öröm volt nézni, a sparhelten rotyogó a több mint 100 töltésből álló remekművet.
Na, de vissza a Nomád Csárdára. Szóval a füstölt hússal készült töltött káposzta isteni volt!
Már ettünk mikor a "távolból" füstöt észleltünk. Meg kellett tudni mi az? Kenyérlángost sütnek szabad ég alatt a kemencében! Naná, hogy ezt is meg kellett kóstolni, de már itthon! (erről ezért van kép)


Juhtúrós, libatepertős, lilahagymás csoda. A feltét hegyben a tetején, szinte alig látszott a kenyérlángos, nem úgy mint a vásárokban kenyér mutatóba feltéttel.
Minden nagyon jó és szép, remélem ez akkor is így van mikor "úsznak" :)
Ja és eldöntöttem, hogy kell egy kecske!! Olyan édesek voltak, szépek, tiszták, odajöttek egy kis simogatásra. A kertben is tudna segíteni :) megenne mindent :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...