2010. november 22., hétfő

Avokádós tojás - Karácsony


Már csak egy hónap és itt a Karácsony! Lehet elkezdeni gondolkodni, hogy kinek milyen ajándékot adjunk, illetve, hogy mi legyen az ünnepi menü. Ennek a problémának a megoldására próbálok egy-két ötletet adni. Már tegnap feltettem egy kekszet, ami nasinak vagy akár ajándékba is tökéletes.
Ez az avokádós tojás, tökéletes előételnek, vagy csak ünnepi reggelinek vajjal és pirítóssal :)
A recept 5 tojással készül, de a mennyiséget a várt vendégek számához kell igazítani :)
6 tojás megfőzök. Azért hatot, mert egy tojássárgája kell a majonézhez.
A majonézt mostanában már főtt tojássárgájából készítem, mert így kicsit tovább eltart, ha esetleg nem fogy el még aznap. A tojássárgáját, 1 tk mustárt, 2 tk cukrot, sót, 1 dl olajat, 1/2 dl tejfölt turmix gépbe teszek és pillanatok alatt kész a tökéletes majonéz.
A tojásokat szépen ketté vágom, és a sárgákat egy tálkába teszem, a tölteni való fél tojásfehérjéket pedig egy tányérra.
Kifejezetten puha avokádót szoktam hozzá használni, mert akkor lesz igazán krémes a töltelék.
Megtisztítom az avokádót, robotgépben összetöröm a tojássárgákkal és a fűszerekkel együtt. Fűszerek: só, cayenne bors, római kömény, tört fokhagyma, egy evőkanál majonéz.
Egy habzsákba teszem a kész avokádó krémet, és szépen megtöltöm a tojásokat :)
A díszítés kedvéért apróra vágott piros húsú paprikát szórok a tojások tetejére, és a tányérra, amin tálalom. Pirítóssal és egy kis vajjal, paradicsommal tökéletes.

/5 tojás, 1 avokádó, 1 ek majonéz, só, cayenne bors, fokhagyma, római kömény;
majonézhez: 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1/2 dl tejföl, 1 tk mustár, 2 tk cukor, só/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...