2013. január 18., péntek

Fokhagymakrémleves


Zseniális!
Őszintén be kell vallanom ez életem első fokhagymakrémlevese, de hibáztam, hogy eddig hanyagoltam. A kacsalevesből maradt kb. másfél tányérnyi, ami ugye nem elég 3 felnőttnek és egy Tücsöknek. Íme egy remek felhasználása a maradéknak :)

Hozzávalók 4 főre:

- 3 fej fokhagyma
- 3 közepes krumpli
- 1/2 l csirke- vagy zöldség leves (leveskocka)
- 3 dl tejszín
- 4 szelet kemencés kenyér
- parmezán
- olíva olaj
- só, bors

A fokhagymát megtisztítom, és apróra vágom. A krumplit szintén, és felteszem őket a levesben főni. Kevés sóval és őrölt borssal fűszerezem. 
Ha megpuhultak a zöldségek, összeturmixolom és felöntöm a tejszínnel. Ha kell még után fűszerezem, és hagyom hogy forrjon egyet. 
A kenyeret megkenem olíva olajjal, és grillen megpirítom. A tányér aljára teszem a kenyeret és rámerem a levest. Parmezánt reszelek a tetejére.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...