2013. január 13., vasárnap

Hideg-meleg ananászos saláta


Egy új év kezdődött ismét. A szilveszteri fogadalmak egyik "legkedveltebbje", mármint a hölgyek körében az, hogy megszabaduljunk egy-két kilótól, az ünnepi trakták után. 
Íme egy tökéletes és gyorsan elkészíthető, bármely napszakban - szerintem még vacsorára is megengedi, bármely szigorú diéta :) - fogyasztható finomság. A hozzávalókat egy főre határoztam meg, mert így egyszerűbb.

Hozzávalók 1 főre: 
- 2 szelet ananász (itt konzerv - ami tökéletes)
- 2 szelet Feketeerdei sonka (Lidl)
- 2 szelet camambert sajt
- 1 nagy marék ruccola
- 1 szelet kovászos-kemencés kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- balzsamecet krém
- cayenne bors, bazsalikom, vaj

Az ananász karikákat simán vajon elkezdem, egy serpenyőben sütni. Mikor félig kész és már elkezd pirulni, akkor teszem hozzá a szeletelt fokhagymát és a bazsalikom leveleket. Ez inkább konzerv ananásznál érvényes, mert annak sokkal nagyobb a "víz" tartalma, és annak el kell először párologni. Ha az elején tenném bele a fokhagymát, akkor az szénné égne mire az ananász elkészül és elveszne a sok fincsi fokhagyma chips :)
Közben a ruccolát tányérra helyezem, majd a csíkokra tépett sonka és kockára vágott camambert jön. Ezzel kész is a saláta "hideg" része. 
Ha az ananász kész, a tányérra helyezem, úgy, hogy nem érjen a salátához, mert megfonnyad a hőtől. 
Közben a szelet kenyeret átforrósítom a fokhagymás, bazsalikomos vajban. Mikor egy picit megpirult kockára vágom és ráteszem a salátára. 
Fincsi, laktató és könnyű étel. 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...