2009. október 11., vasárnap

Libatepertő


Bár még igencsak messze a Márton-nap, de gondoltam egy kis előzetes sosem árt. Minden szerdán és szombaton megengedek magamnak egy kis dőzsölést. Ez most egy libanappal tettem meg.
Nem kell hozzá más, csak 1 kg bőrös libaháj, amit 1x2 cm-es darabokra vágok.
Az egészet úgy, ahogy van beleteszem egy méretben megfelelő fazékba, és a legkisebb gázrózsán, a legalacsonyabb fokozaton elkezdem főzni.
Elkészítése egy kicsit hosszú ideig tart, de megéri az időt. Sokáig rá sem kell nézni, mert szépen lassan végzi a dolgát a hő és a háj :)
Amikor már kezdenek a darabkák barnulni, akkor célszerű több figyelmet fordítani az dologra, nehogy megégjen.
Mikor már szinte az utolsó csepp zsír is kisült a hájból, akkor van kész a tepertő. Már hallottam arról, hogy kis tejet öntenek rá, vagy vízzel szentelik, hogy omlósabb legyen, de szerintem az a nagyobb darabokra vágott sertés tepertőnél alkalmazandó inkább. Itt nem kell semmi flikk-flakk, úgy jó ahogy van. Pici, ropogós falatkák.
Van annál finomabb, mint a frissen sült tepertő, lilahagymával, kenyérrel? Nem hinném! :)

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Azt hiszem, megnyaltam a monitort. Remélem, senki nem látta. :)

mandy tarragon írta...

elnézést, fel kell törölnöm a nyálam a billentyűzetről...
Kaphatok egy falatot? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...