2010. január 16., szombat

Csőben sült zöldség

A csőben sült bármilyen zöldség az egyik legegyszerűbb és pillanatok alatt elkészíthető vacsora, és nem lehet vele tévedni. Mindenki szereti, egyre kell vigyázni, csak olyan zöldség legyen benne, amit bárki, vagy mindenki szeret.


A karfiolt és a kelbimbót forró vízben (itt a forró víz a kelbimbó színe miatt fontos) megfőzöm, de nem szabad túlfőzni. Akkor jó mikor szépen, akadály nélkül belemegy a villa, de fontos, hogy rajta is maradjon és ne essen szét (ha szétesik akkor már túlfőtt).
A kivajazott, zsemlemorzsázott tűzálló tálat szépen telepakolom a zöldségekkel.
Összekeverek 3 dl tejet, 1 ek lisztet, sót, 5 dkg olvasztott vajat, petrezselymet és 3 egész tojást. Alaposan elkeverem, és ráöntöm a zöldségekre. A tetejére reszelek egy kis sajtot, ami szép színt ad majd neki, és nem utolsó sorban finom is rajta.
190 C-os sütőben 40 perc alatt megsül.
Azonnal tálalható, csak úgy magában, de köretnek is tökéletes.

/30 dkg zöldség (karfiol, kelbimbó), 3 dl tej, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 3 egész tojás, só, petrezselyem/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...