2010. január 16., szombat

Magos rozscipó


Kenyér! Kenyér! Kenyér!
Napok óta próbálgatom a kenyérsütés művészetét és ebből a sorból íme egy újabb gyöngyszem.
Ez a gyönyörűség kétféle lisztből készül, többféle mag felhasználásával.
200 g rozslisztet, 300 g kenyérlisztet, 15 g sót, 30 g kevés vízzel megfuttatott friss élesztőt, 255 ml vizet, 60 g durvára vágott diót, 30 g szezámmagot, 30 g tökmagot összegyúrok lágy kenyértésztává.
Tálba teszem letakarom konyharuhával, és nagyjából másfél órát, de lehet, hogy kicsit hosszabb ideig kelesztem. Azért nem pontos az idő, mert kétszeresére kell minimum kelnie, és ez sok mindentől függ. A szoba hőmérséklete, mennyire volt langyos a liszt .. stb
Mikor megkelt a tészta, deszkán cipóvá formázom. A tetejét megszórom zabpehellyel és kétszer-kétszer keresztbe bevágom a tetejét.
200 C-os előmelegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...