2012. január 31., kedd

Harcsapaprikás

Újévi fogadalmam egyike volt az, hogy minden héten legalább egyszer eszek halat. Bár még csak az 5. héten vagyunk, de eddig sikerült megtartani, amit fogadtam. 
Ma is halacska került az asztalra, egy egyszerűen nagyszerű, klasszikus recept szerint. Ez pedig a Harcsapaprikás túrós csuszával. Ja, és meg kell jegyeznem, hogy fejenként 400 Ft-ból megvan.


Hozzávalók 4 főre:
4 szelet harcsa
50 dkg száraz tészta
25 dkg túró
1 doboz tejföl
1 nagy fej hagyma
darált paprika
paradicsom püré
olaj, só, bors, paprika

A hagymát apróra vágom és olajon lassan puhára dinsztelem, sóval és borssal. Mielőtt a paprikát beleszórom, előtte leveszem a tűzről, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Felengedem egy kevés vízzel, majd mehet vissza a tűzre. Ekkor jön bele a darált paprika és a paradicsom, majd hagyom felfőni. 
Mikor a vizet felteszem a tésztának, akkor kerül a serpenyőbe a halszelet. Ekkor már kavarni nem szabad, mert széteshet a hal és bár úgy is meg lehet enni, de olyan szép így, egészben tálalva. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül.
A kifőtt tésztát tányérra teszem, megszórom túróval, majd mellé teszem a halat. Jöhet egy kis tejföl, és tetszés szerint, egy kevés kapor. 
Egy klasszikus, gyönyörű ebéd.

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Remek újévi fogadalom! És micsoda szép fogás! Csurog a nyálam!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...