2010. január 14., csütörtök

Chillis-mozzarellás cipó

Ilyenkor télen szüksége van az embernek energiára, hogy kibírja a fagyokat!
Ugye milyen remek kifogás arra, hogy az ember állandóan csak szénhidrátot egyen, de hát ki tud ellenállni a frissen sült kenyér illatának.
De ha már kenyér, akkor tegyünk bele valami izgalmat, és már nem is kell semmi a tetejére, maximum valami jobbfajta vajacska :)


A lisztet, a vizet, az olíva olajat, a sót és az élesztőt belerakom a gépbe. A szép egyenletes tésztát kb. egy óráig kelesztem a tálba. Mikor kétszeresére nőtt a tészta, akkor beleteszem a chillit. Ez lehet szárított, vagy nyers is, de ha nyers akkor mindenképp egy kicsit pirítani kell szárazon.
A chillivel újra dagasztom, majd ismét kel addig míg a kétszerese nem lesz.
A mozzarellát apró darabokra tépem vagy vágom, és hagyom egy kicsit lecsöpögni.
Ha a tészta bevetésre kész akkor, lisztezett deszkán egy kb. 15 cm széles és 60 cm hosszú csíkot nyújtok. A tészta közepére egyenletesen elosztom a mozzarellát, és feltekerem, mint a bejglit :)
Csigát készítek belőle, úgy, hogy a végét nem "ragasztom", hanem alátűröm.
A csiga további 1 órát kel, amíg ismét a kétszerese nem lesz.
A tetejét meglisztezem és és keresztben kétszer-kétszer bemetszem.
200 C-os előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütöm.
Egy jó 15-20 percet érdemes hagyni pihenni mielőtt nekiesik az ember. Így könnyebb szeletelni, és még a gyomrot sem üli meg annyira :)

2 megjegyzés:

Dög írta...

mi az, hogy még senki nem írt ide? Hihetetlenül jól néz ki! Ment az elkészítendő receptek közé, köszönöm! :)

Poly írta...

Szívesen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...