2010. november 29., hétfő

Gnudi

Valamelyik nap, a Paprika Tv-n, David Rocco műsorát és nagyon megtetszett az egyik étel, képen :) Hogy miért képen? Hát azért, mert a technika csodája folytán, a szinkron teljesen más volt, mint az, amit a képen láttam. Sajnos a magyar, nem odavaló szöveg teljesen elnyomta az eredetit, tehát a káosz teljes volt :) A honlapon azonban mindent megtaláltam :)


Ez egy nagyon egyszerű - bármilyen diétába beilleszthető :) - étel. Semmi más nem kell hozzá csak ricotta, spenót, bazsalikom, paradicsom és sajt. Ennyi az egész!
Ha jól számolom sütéssel együtt 40 perc alatt kész és tényleg egy nagyon finom, és ahogy, a képen is látszik, látványos étel.
Egy nagyobb marék spenótot olíva olajon, fokhagymával, kevés sóval megfonnyasztok és hagyom kihűlni.
400 g ricottát elkeverem a kihűlt és apróra vágott spenóttal, sóval, 50 g parmezán sajttal. Miután a boltban csak a szarvasi ricotta volt, és az egy kicsit szárazabb, mint az olasz, ezért egy kevés extra szűz olíva olajjal segítettem ezen a dolgon.
Egész paradicsomkonzervet, a fakanállal összetöröm a serpenyőben, szeletelek hozzá 2 gerezd fokhagymát, sózom és beledobok 5-7 levél bazsalikomot. Ezt egy pár percig forralom és kész is a csodás nyarat idéző paradicsomszósz.
Egy tűzálló tál aljára teszem a szósz 2/3-ad részét, majd olajos kézzel gombócokat formálok a ricottából, és szépen sorba lerakom a szószra. Ha kész, akkor a tetejét meglocsolom a maradék szósszal és mozzarellát tépkedek rá.
Ez az egész mehet 25 percre, a 190 C-os sütőbe.
Fokhagymás, olíva olajos pirítóssal, vagy fűszeres cantuccival tálalva, megér egy misét :)

/Hozzávalók: 400 g ricotta, 100 g spenót, 3 gerezd fokhagyma, 50 g parmezán sajt, 1 nagy mozzarella, 1 doboz egész paradicsom, friss bazsalikomlevél, só, olíva olaj)

1 megjegyzés:

Ritmus írta...

Ezt a műsort én is láttam, de nem jegyeztem meg a receptet, jó, hogy leírtad! Köszi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...