2010. február 25., csütörtök

Bocuse d'Or Magyarország 3.

Még mindig a Bocuse d'Or-ról pár szó erejéig.


A fenti képen látható, hogy a lelkes nézőkön és szurkolókon kívül milliónyi 'sajtó' felirattal rendelkező hölgy és úr tolakodott azért, hogy jobbnál jobb képeket készítsenek a versenyről, a résztvevőkről és mindenről, vagy mondhatnám, hogy bármiről.
Na ehhez képest nem igen találtam olyan sajtó orgánumot, ahol ezek a fotók megjelentek volna.
Mikor próbáltuk megkérni a sajtósokat, hogy egy picit legyenek már tekintettel azokra is, akik itt állnak reggel óta és nem csak az utolsó 10 percre estek be, azért, hogy kitakarjanak mindent a közönség, a család, a szurkolók elől. Erre az volt a válasz, hogy ők dolgoznak és ezeket a képeket meg kell csinálniuk, erre kaptak megbízást.
Bárhol eddig megjelent bármi, azokat a képeket mind ugyanaz az úr készítette (Turcsi Gábor). Ez, akárhogy számolom egy személy és egy fényképezőgép. Hol van a többiek képe? Vagy miután elkészültek, mégsem ítélték hírértékűnek ez az eseményt. Mégis úgy gondolták, hogy mégsem olyan nagy hír, az, hogy Paul Bocuse megtisztelte a versenyt és személyesen rész vett rajta, vagy az, hogy Kostyál Gábornak minden esélye megvan arra, hogy 2011-ben Lyonban képviselje hazánkat egy ilyen nagyszabású rendezvényen. Bár valószínűnek tartom, hogy valamelyik celececske berekedt, vagy új cipőt vett és ez fontosabb, nagyobb forgalmat hozott, mint egy ilyen szimpla verseny.
Annyira nagyra van az ország a gasztronómiájával, hogy milyen tökéletes és nemzetközi hírű. Ja kérem, ez verseny valóban nemzetközi hírű, de addig míg egy ilyen esemény elvész a celebek púderfelhője mögött addig ne is várjuk, hogy újra nemzetközi hírű lesz a magyar gasztronómia.
A Bocuse d'Or Magyarország hivatalos honlapján minden részletet meg lehet tudni a versenyről.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...