2010. február 14., vasárnap

Tök balzsamecettel és vaníliafagyival


Íme egy másik remek példa a mostanában elkészített egyszerű finomságoknak, melyeket úgy ítéltem meg, hogy nem kifejezetten blog színvonalú, csak egyszerűen finom.
Egy kellemes méretű sütőtököt kimagozok és cikkekre vágok. Az sajnos ilyenkor még nem derül ki, hogy mennyire édes lesz sütés után, ezért én mindig megszórom egy kevés barna bádcukorral, mert biztos mai biztos elrontani nem lehet vele, viszont ha nincs rajta akkor esetleg nem lesz olyan finom a tök.
Sütőrácsra papírt teszek és erre rakom a tökszeleteket. Ennek kell idő, bármilyen kicsi is a tök, minimum másfél óra, de gyakori, hogy két órán túl is kell sütni.
Ha kész tányérra teszem, meglocsolom egy kevés erdei gyümölcsös balzsamecet krémmel, és egy-egy gombóc vanília fagylaltot teszek a tetejére.
Nincs ember aki ezt ne szeretné :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...