2010. február 2., kedd

Szalonnás gombóc


A szikadt vagy már száraz zsemlét tejbe beáztatom, és hagyom benne addig míg teljesen megszívja magát. Mikor kész kiveszem a zsemléket és alaposan kicsavarom, úgy teszem a keverőtálba.
Ütök rá egy egész tojást és fűszerezem, sóval, borssal, chillivel, petrezselyemmel. Egy csík szalonnát apróra vágok és kisütöm a zsírját, a pörcök felét szintén belszórom a keverékbe. Lehet beletenni egy kevés sajtot is, de én nem bele tettem, hanem tálaláskor külön reszelem rá.
Az egészet összekeverem és annyi lisztet teszek hozzá, hogy összálljon és kézzel kis gombócokat tudjak belőle formázni. És el is érkeztem a formázáshoz, szóval apró gombócokat formázok belőle.
Forrásban lévő vízbe teszem és addig főzöm, míg fel nem jön a víz tetejére.
Ha kész, a szalonna kisült zsírján, amit közben felmelegítettem, átsütöm, lehet egy picit pirítani is.
Tálaláskor reszelek rá sajtot, teszek hozzá tejfölt és rászórom a szalonnapörcöt.
Való igaz, nem olyan könnyű ennivaló, mint az előző bejegyzésben szereplő rágcsa, de ezt sem lehet kihagyni.

/4 zsemle, 1 egész tojás, só, bors, petrezselyem, chilli, 10 dkg szalonna, annyi liszt amennyi szükséges, tejföl, reszelt sajt/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...