2009. június 23., kedd

Dió és méz


Dió, méz, sertésszűz és egy rosszul sikerült fénykép :)
Ez szintén az egyik kedvencem, bár picit téliesnek tűnik, a dió-méz összetétel miatt, de egyáltalán nem az :)
A sertés szüzet kockára vágom, és olíva olaj-só-bors-petrezselyem keverékében pácolom egy napot.
Egy nagy marék diót apróra vágok és pici olíva olajon átmelegítem, azért nem pirítom, mert még a hússal együtt szépen meg fog pirulni.
Ráteszem a húst, páccal együtt. Nagy lángon sütöm, egészen addig míg a hús szépen meg nem pirul. Ha már "mosolyog", akkor egy evőkanál mézet csurgatok rá és hagyom, hogy karamellizálódjon.
Egyszerűen rizzsel tálalom, mert a rizs semleges ízű, és így nem nyomja el a sertésszűz ízeit.
Ha most megint azt írom, hogy finom, picit unalmasnak tűnik, de tényleg nagyon finom :)))

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...