2009. június 21., vasárnap

Tészta rózsaszínbe öltözve :)


A zöldségek csak úgy özönlenek a kertből :)
Bár a mostani zöldség nem saját termés, de biztos forrásból van, a szomszéd bácsitól kaptam hosszas rábeszélés után :) Hogy miért kellett a rábeszélés? Mert neki (koránál fogva) az a véleménye, hogy a kis céklát még nem lehet eltenni télire, mert nem gazdaságos. Végül meggyőztem, hogy szabaduljon meg egy-két darabtól a kedvemért, mert ebből nem savanyúság lesz hanem főétel. Most az jön, hogy naponta megkérdezi kérek-e bébi céklát :)
Ennyit a körítésről, most jöjjön a rózsaszín tészta!
Semmi fakszni egyszerűen megmosom, megolajozom, megsózom a bébi céklát becsomagolom sütőpapírba és 200 C-os sütőben puhára sütöm.
Ha kész megpucolom, kockára vagy csíkra vágom, közben felteszem a tészta vízét főni.
Egy serpenyőben olíva olajat melegítek, majd apróra vágott újhagymát megfuttatok rajta. Rádobom a céklát. Só, bors, római kömény. Egy fél doboz ricottát "felolvasztok" rajta, és az addigra már kész tészta vízéből lazítónak öntök hozzá egy keveset. Ha összerottyant a mártás, mehet bele a tészta, pár pillanat és kész!
Tálaláskor egy kis mozzarellát tépkedek rá és reszelek rá egy kevés parmezánt :)
Bizarr a színe, de nagyon finom!

2 megjegyzés:

stampoasis (alias nokedli) írta...

nagyon tetszik. van a hütöben pár bébi-cékla kipróbálom!

Ági, aki főz írta...

Minden, ami rózsaszín jöhet. A céklát imádom, de nem láttam mostanában bébi céklát, sajnos.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...