2009. június 14., vasárnap

Rántotta :)


Igen, rántotta! Egy egyszerű hétköznapi étel, egy kis szárított paradicsommal és egy kis pármai sonkával, már rögtön nem is olyan hétköznapi!
A tojást elkeverem egy kis sóval, a szárított paradicsomot apróra vágom, a sonkát pedig kézzel darabokra tépkedem.
Olíva olajon a paradicsomot és a sonkát megpirítom, mielőtt a tojást rátenném. Ráöntöm a tojást, az egyik oldalát pirosra sütöm, majd egy műanyag lapát segítségével megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Óvatosan egy tányérra csúsztatom és a tetejére parmezánt reszelek. Nagyon finom!
Ja, és, hogy mi van a kép jobb felső sarkában??? :)
Hát persze, hogy kovászos uborka!!!!
Apró, 6-7 cm-es uborkákat veszek, alaposan, dörzsölve megmosom. Négyfelé vágom, úgy hogy ellenkező irányból bemetszem, de nem vágom végig, hogy egyben maradjon az uborka.
Egy nagy öblös üvegbe rakom szorosan egymás mellé. Kaprot és tormát teszek közé. Az üveg méretének megfelelő mennyiségű vizet ízlés szerint ízesítek cukorral, sóval és ecettel. Ráöntöm az uborkára, úgy, hogy teljesen ellepje. A tetejére egy szelet pirítóst nyomkodok, egy kistányérral befedem és már mehet is ki a napocskára. Egy tányérra állítom az üveget, hogy az esetlegesen "túlforró" víz ne csurogjon össze-vissza.
A nap erejétől függően 2 - 5 nap alatt elkészül (most 3 nap alatt lett kész).
Ha kész az uborka, kiszedem az üvegből lemosom, a levét leszűröm, majd visszateszem az üvegbe és zsupsz be a hűtőbe. 24 óra múlva, a világ egyik legfinomabb savanyúságát ehetjük!!!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...