2009. június 3., szerda

Tavaszi fasírt


Már hetek óta jelen van a piacon az újkrumpli, és nálam is azonnal megjelent a konyhában.
Leginkább, ha újkrumpliról van szó, akkor pici olíva olajra rádobom, só. Rövid időre fedő alá küldöm, aztán pirítom, majd egy marék petrezselyem és már lehet is enni.
Nem kell nagy feneket keríteni neki, mert annyira finom, hogy szerintem magában és nem köretnek a legfinomabb.
Most azonban köretnek tettem hozzá egy kis tavaszi fasírtot. Hogy mennyiben "tavaszi" (lassan már nyári), hát annyiban, hogy nincs benne a fasírtra jellemző dinsztelt hagyma és fokhagyma. Mikor már meleg van, olyan mintha a hagymáktól nehézzé válna, ezért kihagyom.
Fél kg lapocka, két tejbe áztatott, szikkadt zsemle, só, bors, bazsalikom, két tojás, petrezselyem. Alaposan elkeverem.
Apró labdácskákat formálok belőle, egy picit pihentetem, majd forró olajban kisütöm.
A tavaszi fasírt tökéletes köret az újkrumpli mellé :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...