2009. április 12., vasárnap

Húsvéti "mártogatós"

Nem igazán jó meghatározás a "mártogatós", mert inkább pirítósra kenhető finomságnak nevezném őket, de ez kicsit hosszú "szalagcím" lenne, így maradt a mártogatós.
Ezek pillanatok alatt elkészíthető finomságok, amelyek tökéletesen illenek a húsvéti asztalra, vagy bármelyik reggelire :)

Túró retekkel

Túrót összekeverek egy kevés tejföllel, és apróra vágott piros hónapos retekkel, sózom, borsozom és kész.

Ricottás spenót krém

Ehhez a recepthez mindenképpen friss spenót kell, mert a mirelitnek nincs megfelelő állaga, ezért kivitelezhetetlen. A spenótot megmosom, levágom a vastagabb szárát, a leveleket forró olíva olajra dobom, sózom és megfőzöm. Főzés közben a levét néha leöntöm, majd mikor teljesen kész akkor a még megmaradt levét is kipréselem és deszkán apróra vágom. Megvárom míg a spenót kihűl. Egy kis tálkában összekeverem a ricottát, a spenótot, sót és egy gerezd fokhagymát. Már mehet is az asztalra.

Húsvéti kavalkád

Főtt tojást, retket, csemege uborkát, lila hagymát apró kockára vágom. Összekeverem egy kevés majonézzel, tejföllel, sózom, borsozom és rövid időre a hűtőbe teszem.

Meleg pirítós kenyérre kenve, Húsvétkor egy szelet sonkával mennyei lakoma. Egy nagy gond azért mégis van vele :) az, hogy úgy eltelik már reggel vele az ember, hogy az ebéd kicsit kitolódik, ha egyáltalán marad még hely neki :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...