2009. április 30., csütörtök

Rizs chillis ananásszal


Ha valaki régebb óta követi a blogot az már rájött, hogy kedvelem a nagyon rövid idő alatt elkészíthető ételeket. Azt hiszem ez is ebbe kategóriába tartozik :)
A rizst csak úgy egyszerűen megfőzöm, fűszer nélkül, olyannyira, hogy még sót sem teszek bele. Ez azért van, hogy később egyszerre lehessen befűszerezni, ne kelljen figyelni arra, hogy a rizs már sós, nehogy elsózzam.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfuttatom egy kevés olíva olajon, nem szabad, hogy megégjen mert kicsit keserű lesz tőle a rizs. Mikor szép üveges a hagyma, rádobom a rizst és a kukoricát. Fűszerezem: só, bors, oregánó, bazsalikom, római kömény.
Jól átforgatom, majd kiteszem egy tálkába. Keverek hozzá egy tojást és két evőkanál zsemlemorzsát. Vizes kézzel korongokat formázok a masszából, amit bepanírozok zsemlemorzsába és vékony olíva olajon szép pirosra sütöm.
Az ananászt olíva olajon, chillivel és szójaszósszal pirosra sütöm, és a rizspogácsákkal tálalom.
A kukorica helyett bármilyen zöldség jó, vagy apróra vágott hús is, ha valaki nem tud elszakadni az állati eredetű tápláléktól :)
Igazából a fűszerezés sem szentírás, kísérletezni szabad, de ez már egy bevált "keverék", érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...