2009. április 25., szombat

Meggyleves


A gyümölcsfák már elvirágzottak, és lassan (oké még nagyon lassan) érik a friss gyümölcs, ezért éppen itt az ideje, hogy helyet csináljak a mélyhűtőben.
Egy zacskó tavaly elrakott meggyet vettem elő és finom tejszínes levest készítettem belőle.
A cukros vizet, fűszerezem fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, egy csipet sóval és egy deci finom vörösborral, és meggyet puhára főzöm benne.
Rövid idő alatt elkészül :)
Hozzáadom a tejet. A tejszínt elkeverem egy kevés liszttel és azt is hozzáadom a leveshez. Simára keverem és ismét felforralom. Ha szükséges még a végén utólag fűszerezem.
Hidegen tejszínhabbal tálalom.
A meggylevesnek van egy finomabb "nyári" változata is, de azt majd csak a friss gyümölcs beérésekor készítem el :)

/70 dkg meggy, 10 dkg cukor, 1 dl vörösbor, annyi víz ami éppen csak ellepi a meggyet, szegfűszeg, 2 ek liszt, 1 fahéjrúd, reszelt citrom héja, egy csipet só/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...